Kurser

Mjölksyrningskurs 

Här får du ett enkelt recept hur du fermenterar grönsaker. Du har vitkål som bas och använder varken vatten eller salt.

Jag ordnar med grönsaker, kryddor och burkar som var och en får göra en egen mjölksyrat för att ta hem. Detta är en snabbprocess då vitkål har otroligt mycket mjölksyrebakterier i sig så startar processen med detsamma som du stänger locket på burken. Vilket resulterar att redan efter 5 dagar kan du äta grönsakerna. Det är viktigt att under jäsningen ha burken i en skål eller något då det pyser över en hel del. Detta är inget farligt och du ska inte öppna locket för att se hur det ser ut. Efter dessa 5 dagar ställer du in den i kylen och då slutar den att pysa. Viktigt att hålla hygienen när du tar ifrån burken. Samma sked du precis har slickat på ska inte ner i burken igen. Då kan mögel uppstå.

 

Pris: 350kr 

Önskar du dra ihop en kurs hemma hos dig?

Vid minst 5 anmälda drar en kurs igång. Och det tar ca 3 timmar.

  

                                       

 

 

 

 

 
 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)